Ruim 100.000 kinderen in Nederland groeien niet veilig en liefdevol op. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ze zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren.

Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en ook niets aan kunnen veranderen, maar waar ze wel de dupe van zijn. Zoals verslavingen, grote schulden en psychische problemen.
De trauma’s laten diepe sporen na. Het maakt onzeker, verdrietig en boos. Zo hoort een kinderleven toch niet te zijn?

Daarom Stichting Het Vergeten Kind. Zij willen dat deze kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen.

Daarbij speelt Hotel Heppie een belangrijke rol. Tijdens de Heppie Vakanties & Weekenden kunnen kinderen volkomen zichzelf zijn en ervaren zij dat ze er mogen zijn en er toe doen. Kortom hun zelfbeeld wordt bijgesteld en hun zelfvertrouwen verbeterd.

Helaas is er in Nederland slechts één Hotel Heppie, in Mierlo, en dat heeft volstrekt onvoldoende capaciteit voor alle kwetsbare kinderen in ons land. Daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan een tweede Hotel Heppie, centraal in het land. Waar vooral kinderen uit de Metropool Regio Amsterdam en het westen van het land vakantie zullen kunnen vieren.

Help je mee Vergeten Kinderen een onvergetelijke vakantie-ervaring te geven?