Het Hem

Het Hem is de voormalige kogelfabriek op het Hembrugterrein in Zaandam, een tweehonderd meter langgerekt wit gebouw uit 1956 aan de oever van het Noordzeekanaal

Achter hoge hekken en strenge beveiliging produceerde de Artillerie Inrichtingen vanaf 1895 vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger. In 2003 werden de militaire functies van het terrein opgeheven en vestigden zich er de eerste kunstenaars en creatieve geesten. Tien jaar later volgden enkele ondernemers na het startsein van de overheid om het gebied opnieuw te ontwikkelen tot woon- en recreatiegebied. In 2018 is het Hem opgericht om van de oude munitiefabriek een ontmoetingsplek voor eigentijdse cultuur te maken.

De bovenverdieping van dit bijzondere, historische pand wordt speciaal voor het Van Huis Naar Thuis gala omgetoverd in een warme en intieme setting, waar onze gasten worden gefeteerd op een voortreffelijk 3-gangendiner en live entertainment. Uiteraard staat de veiling van unieke objecten en belevingen, en een spannende loterij op het hoofdprogramma.