Wolter Kroes

Dat Wolter Kroes een geboren muzikant is, bleek al toen hij op zijn vijfde begon met drummen. Zijn zangcarrière startte pas later, toen hij op zijn twintigste een talentenjacht won. Hij maakte hierna van zingen zijn werk en begon met optreden op verschillende plaatsen. Enkele jaren later kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

In 1989 bracht Wolter Kroes zijn eerste single Ik mis je elke dag een beetje meer uit. Zijn echte doorbraak was echter in 1995, toen hij een hit scoorde met de single Laat me los. Dit nummer was afkomstig van het gelijknamige album waarop hij ook een duet met Willeke Alberti zong. Het album werd een grote hit succes en stond wekenlang in de Album Top 100.

Na dit eerste grote succes had Wolter Kroes de smaak te pakken en bracht hij meer grote hits uit. In 2000 scoorde hij een grote hit met Ik heb de hele nacht liggen dromen en met Sjalalala haalde hij in 2009 de top 10 van de Single Top 100. In 2008 scoorde Wolter Kroes zijn eerste nummer-1 hit met het nummer Viva Hollandia. Dit nummer bracht hij uit ter ere van het EK-voetbal in Zwitserland en Oostenrijk. In 2014 bereikte Wolter weer een nummer1 positie in de Single Top 100 met het nummer Ik ben je prooi.

In het najaar van 2016 kwam zijn album Formidabel uit. Op dit album wordt hij begeleid door een volledig orkest en steekt hij grote klassiekers in een nieuw jasje, namelijk met een Nederlandse tekst. In 2019 vierde Wolter de prachtige mijlpaal van 30 jaar in het vak met een uitverkocht concert in Carré en aanvullend een groots concert in AFAS Live. Ook bracht hij zijn nieuwste album We gaan nog even door uit.

George Baker

De muziek van George Baker heeft geen verdere introductie nodig !
Door de jaren heen zijn, en nu ook nog steeds, vele van zijn ‘Hits’ wereldwijd gebruikt in populaire films of voor commercials. Daarnaast werden vele van zijn nummers gecoverd door Internationale Artiesten.

Tom Jones scoorde bijvoorbeeld een #1 hit in onder andere Engeland met Little Green Bag en ook werden zijn nummers gebruikt in Internationale Film hits zoals Reservoir Dogs van Quintin Tarrantino (Litte Green Bag) en in The Kiterunner (Una Paloma Blanca).

Het begon allemaal in 1967 toen George Baker solliciteerde als zanger bij de band Soul Invention. In die tijd ontdekte hij ook zijn talent als songwriter. Toen de band in 1969 bij het toenmalige platenlabel Negram een geslaagde auditie deed, werden er 3 nummers van hem opgenomen en één ervan was Little Green Bag. Ook werd de naam van de band veranderd in The George Baker Selection

3AM

3:AM bestaat uit Katrina Manaog, Donovan Hilbrink en Ruby Souvernir. Ze hebben de afgelopen jaren solo, in een groep en als trio vele optredens gedaan. Dat laatste beviel zo goed dat ze besloten het serieuzer aan te pakken. Met hun originele manier van harmonieën zingen maken ze van elke ballad en uptempo song hun eigen versie. Ook Davina Michelle heeft hun al opgemerkt, en heeft 3:AM’s versie van haar single SKYWARD op haar eigen instagram gepost.

Of het nu 10 uur ‘s morgens of 2 uur ‘s nachts is, 3:AM krijgt je op ieder moment aan het dansen.

De Meisjes van de Koffiekade

De Meisjes van de Koffiekade bestaat sinds 2009 en is opgericht door Jozien van Dorst (Vocal Academy Jozien van Dorst). Het koor bestaat uit 10 enthousiaste vrouwen en een man. Elke week oefenen ze bij Jozien van Dorst Vocal Academy in Zaandam olv zangdocent Erwin van Motman. Regelmatig doet het koor mee aan korenfestivals. Op het Van Huis Naar Thuis Gala zullen zij soulnummers voor u zingen van o.a. Alicia Keys, Pink, Luther Vandross, Bruno Mars en Earth Wind & Fire.

Tim Knol

Tim Knol groeit op in Hoorn en wordt mede gevormd door de platenkast van zijn vader. Hij maakt muziek die wordt omschreven als een mengeling tussen ‘roots, nedericana en sixties- of seventiesrock’. Uiteindelijk wordt hij een beetje bekend met zijn bandje Be Right Back, maar daarnaast blijft hij ook bezig met kleine soloprojecten.
Tim zal gewapend met zijn stem en gitaar een aantal liedjes ten gehore brengen op het Gala – laat u betoveren door zijn sfeervolle songs en waan u in de zuidelijke staten van Amerika.

Juvat Performing Arts Studios

De dansers van Juvat Performing Arts Studios zullen het spits afbijten op ons Gala. Laat u verrassen door de “coole moves”  maar ook de gracieuze choreografie van deze Zaanse dansgroep.